Sharing Beauty

Powderbrows (spmu)

Powder brows

Powder brows is een semi (pmu) permanente make-up wenkbrauwen techniek. Het wordt ook wel ombre brows genoemd, dit omdat het een overloop effect heeft. Hierbij wordt de wenkbrauw van licht naar donker ingekleurd en krijgt het een zacht poeder effect. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes.

Wat is nou semi permenante make-up?

Semi permanente make-up, dat wil zeggen dat het effect na verloop van tijd vervaagt. (na 1 a 2 jaar) Vaak wordt pmu ook wel als een tatoeage gezien. Hier zit een kern van waarheid in. Het verschil tussen een “lichaam tattoo” en een “pmu tattoo” zit in de inkt soort en de fijnere en kortere naald.

Voordelen powderbrows

U staat ‘s morgens op met een verzorgd uiterlijk en hoeft niet meer aan de slag met wenkbrauwpotloden/poeders. Dat spaart tijd en voor sommige een hoop geklieder. Het is een uitkomst voor diegene die problemen hebben met het aanbrengen van make-up. Maar gemak is niet het enige pluspunt, allerlei kleine schoonheidsfoutjes laten zich er ook mee corrigeren. Niet iedereen heeft immers ideale wenkbrauwen. Permanente make-up is dé manier om er altijd verzorg uit te zien!

Nazorg powder brows

  • 7 dagen geen watercontact
  • 7 dagen niet aan de wenkbrauwen komen
  • 7 dagen geen make-up op de wenkbrauwen zelf (rondom kan wel)
  • Geen crème smeren
  • 2 weken voor en na de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank gaan (vanaf 2 weken factor 50 een half uur van tevoren aanbrengen)
  • Indien de wenkbrauwen korsten vormen, deze er niet vanaf halen
  • 2 weken lang de wenkbrauwen niet verven
  • 2 weken lang geen gezichtsbehandeling toepassen (zoals peelings, chemische behandelingen, microdermabrasie enz.)
  • 2 weken lang niet zwemmen of naar de sauna gaan

Veelgestelde vragen

Hoelang gaat permanente make-up mee?
Deze behandeling gaat 1 tot 2 jaar mee.
De houdbaarheid kan korter zijn (indien men een vette huid heeft, snel/veel bloed tijdens de behandeling, zeer blond is en een lichte kleur laat toepassen, veel in de zon/zonnebank komt en medicijngebruik)

Waarom is de eerste nabehandeling nodig?
De eerste nabehandeling is zeer noodzakelijk om het pigment dieper in de huid te brengen zodat het resultaat langer blijft. Zonder de nabehandeling blijft het resultaat max. 3 tot 4 maanden zitten. Deze nabehandeling wordt 5 tot 8 weken na de eerste behandeling toegepast. Deze nabehandeling mag niet eerder dan 5 weken worden uitgevoerd i.v.m. het herstel van de huid. *Indien men niet binnen de 8 weken komt voor de gratis nabehandeling , vervalt deze en betaald men €50,- binnen de 3 maanden na de eerste sessie.

Zijn de wenkbrauwen donker na de behandeling?
De wenkbrauwen zullen tot watercontact er donker uitzien en na watercontact beginnen te vervellen waardoor er vlekken ontstaan, ongelijkheden komen en pigment verlies. Dit is allemaal heel normaal dus er is geen reden tot paniek of ongerustheid. De kleur gaat weg zodra de korsten er vanaf vallen en komt pas terug na 4 weken. Een mooi resultaat is te zien na 2 weken maar het perfecte resultaat pas na de nabehandeling.

Geduld met permanente make-up is heel belangrijk!!!